רוב בעלי העסקים הקטנים חיים בשליפה מהשרוול. יש להם את תחום ההתמקצעות שלהם והם לא באמת מעוניינים לשווק. מקווים כי מספיק ש"יעשו את העבודה" ו"זה יעבור מפה לאוזן". לפעמים זה מספיק כדי להביא את העסק לתפקוד אבל לא לצמיחה של ממש.
הסיבה לכך היא בדרך כלל חוסר תכנון מספק מראש בזמן הקמת העסק. זה נכון שההכשרה המקצועית וקצת פרסום נקודתי יכולים לתת לעסק שלנו את הדחיפה הקלה הנדרשת כדי להתחיל. עם זאת, אני מדבר על תכנון קצת יותר מעמיק.
כדי שהעסק יהיה יציב, עלינו לחשוב מעבר לסתם "לשלם את החשבונות". אחרת, נתפקד כל חודש מתוך הישרדות ולחץ "לסגור את החודש". ולא. לא יעזור לנו שאנחנו מספרים לאחרים ש"העיקר שאנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים" כשהעסק לא באמת מתאזן כלכלית.
הסיבה לכך שהעסק לא מתאזן כלכלית היא בדרך כלל לא מה שהם חושבים. זה לא חוסר מזל. זה גם לא המיתון. זה גם לא פרסום במקום הלא נכון. או קופירייטינג גרוע. או אתר שלא בנוי נכון. הסיבה היא משהו שמתחיל הרבה לפני זה, עוד בשלב התכנון.
בכל פעם שמבקשים ממני לעזור בהקמת עסק, אני מפנה אותם לענות קודם על השאלות הבאות. גם אם יש לך עסק שכבר עובד אבל לא באמת מרים את עצמו, אני מציע לך לעצור קצת ולענות לעצמך ברצינות על 14 השאלות הבאות:
1. למי אנחנו רוצים לעזור?
2. במה אנחנו מעוניינים לעזור להם?
3. איך נעזור להם בצורה שתתאים להם?
4. מתי הם מחפשים את הפתרונות האלה?
5. איפה הם נמצאים כשהם מחפשים אותם?
6. איך נביא אותם לעצור בדרך ולהקשיב לנו?
7. איך נביא אותם להמשיך לרצות לשמוע אותנו?
8. איך נביא אותם לרצות את הפתרון שאנחנו מציעים?
9. איך נביא אותם להשתמש בפתרון שאנחנו מציעים להם?
10. איך נביא אותם להרגיש מרוצים מכך שהם משתמשים בו?
11. איך נביא אותם להמשיך לרצות אותו להשתמש בו שוב?
12. איך נביא אותם להרגיש מרוצים מכך שהשתמשו בו?
13. איך נביא אותם לחזור אלינו לקבלת פתרונות דומים?
14. איך נביא אותם להמליץ לחברים שלהם עלינו?
התובנות שייצאו לך ממענה בכנות על השאלות האלה, יכולות להיות בדיוק הדבר שיקפיץ את הכנסות העסק שלך. אם קצת קשה לך לתכנן (וזה קורה לטובים ביותר), שב עם חבר ותזרקו רעיונות איך אפשר לעשות את זה. יפתיע לאילו רעיונות תגיעו.
אחרי הכל, זה העתיד של העסק שלך וההכנסה שלך. לא שווה להשקיע בזה קצת?